www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δήμαρχο θέλουμε τον…ΑΛΛΟ!

Τα μεσάνυχτα χθες ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του blog e-fonien.blog.spot.gr η οποία έτρεξε από το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης.




Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στον πίνακα, δεχθήκαμε 723 ψήφους, οι 199 επέλεξαν άλλο υποψήφιο, οι 185 τον Πανίκο Καρατσή, οι 168 τον Αντώνη Ζερβό, οι 75 τον Δημήτρη Κουνενάκη, από 36 έλαβαν οι Γιώργος Πάγκαλος και Κωστής Κουνενάκης ενώ 24 απάντησαν δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Στην διάρκεια της ψηφοφορίας έγιναν πολλές ερωτήσεις για το πόσο διαβλητό ήταν το site μέσα του οποίου έγινε η ψηφοφορία, και όντως δεν αποδεδείχθηκε ούτε αυτό έμπιστο. Ζητήσαμε δε από τους επισκέπτες μας να σεβαστούν την διαδικασία και αν ψηφίσουν μόνο μία φορά, χωρίς όμως αυτό να γίνει αποδεκτό από όλους. 

Χωρίς λοιπόν να θεωρούμε κανέναν από τους υποψήφιους υπαίτιο για την τελική εικόνα την παρουσιάζουμε έτσι απλά σαν μια πρώτη ένδειξη – τάση των επισκεπτών μας. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης με την πραγματικότητα η οποία ίσως είναι διαφορετική και θα εκφραστεί την ημέρα των εκλογών. 

Εντοπίσαμε εισόδους με IP από χώρες της Αφρικής και της βόρειας Ευρώπης μέσα σε λίγα λεπτά όταν ακόμα οι υποψήφιοι το βράδυ της Τετάρτης  Π.Κ και Α.Ζ έδιναν στα αποτελέσματα μάχη ψήφο ψήφο, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά, τα οποία τονίζουμε ξανά ότι δεν στρέφονται προς κανένα συνδυασμό ή υποψήφιο. 



Το σύστημα αποδείχθηκε ότι μπάζει και έτσι με κάθε επιφύλαξη δημοσιεύουμε τα στοιχεία. 

Το διαφορετικό γράφημα δε που είχαμε δεσμευτεί ώστε αυτά να παρουσιαστούν τελικά θα σας το δείξουμε μόλις ο ευφάνταστος γραφίστας μας, αναρρώσει. Διότι μπορεί το γκάλοπ να μην το χτύπησε ιός αλλά πλακατζίδες όμως δεν συνέβη το ίδιο και με το δημιουργικό κομμάτι του e-fonien.blogspot.gr

Τα γκάλοπ θα συνεχιστούν με την ελπίδα ότι  θα μάθουμε να σεβόμαστε όλοι την διαδικασία.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή και την υπομονή σας

ΘΑΝΟΣ Κ.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον Θάνο για τον τρόπο που χειρίστηκε την δημοσκόπησή του. Είχε το θάρρος της γνώμης του. Εκανε μία καλή προσπάθεια καταγραφής των τάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις είναι διαβλητές. Όποιοι όμως ξέρουν να τις διαβάζουν σωστά, χρησιμοποιώντας τη στατιστική επιστήμη, τότε μπορούν έστω και κάτω απ' αυτές τις συνθήκες να βγάλουν κάποια συμπεράσματα. Βεβαίως υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα κάτω απ' αυτές τις συνθήκες (δηλαδή μεγαλώνει αρκετά το στατιστικό λάθος), αλλά τίποτα δεν είναι για πέταμα. Τώρα βέβαια κάποιοι γνωστοί ημιμαθείς και πονηροί, που εκ των προτέρων γνώριζαν ότι μπορεί κανείς να διπλοψηφίσει, πρώτα ξεκίνησαν ψηφοφορία και μετά (όταν δεν μπορούσαν πιά να την επηρεάσουν) "ανακάλυψαν" τη διαβλητότητα κατηγορώντας το e-fonien ότι εν τέλει αναγνώρισε τη διαβλητότητα του αποτελέσματος.
    Αυτό που εγώ μπορώ μετά βεβαιότητας να πω, είναι ότι η παρούσα δημοσκόπιση κατέγραψε μια τάση, που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και σε αδρές γραμμές περιγράφει τις πριτιμήσεις των συμπολιτών μας. Βεβαίως όλα μπορούν να αλλάξουν με το πέρασμα του χρόνου και κυριώς μετά από τη σταθεροποίηση των συνδυασμών, που είναι μάλλον απίθανο να επιβιώσουν και οι επτά μέχρι το τέλος, Αυτό είναι σχεδόν προφανές, αν αναλογιστεί κανείς ότι 130x7=910 υποψήφιοι, δηλαδή ένας υποψήφιος για κάθε 20 δημότες, αν υποθέσουμε ότι ο πληθυσμός του Αγ. Νικολάου είναι 20000. Άρα ας μη βιαζόμαστε ακόμα να βγάλουμε δημοσκοπικά αποτελέσματα πριν υπάρξει σταθεροποίηση των συνδυασμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή