www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Στην αγκαλιά της Μεγάλης Παναγίας, Νεάπολης.

Όλα είναι έτοιμα στη Νεάπολη για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τα καλύτερά του έχει φορέσει ο Ιερός Μητροπολιτικής Ναός της Μεγάλης Παναγίας, για να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες των προσκυνητών που θα καταθέσουν την προσευχή και την ευλάβειά τους στην Χάρη Της.

Ένα προσκύνημα στην Χάρη Της, που τόσο το έχουμε ανάγκη ειδικά τον καιρό αυτό με τα τόσα κοινωνικά, οικονομικά και πνευματικά προβλήματα.


«Η χάρη της Μεγαλόχαρης, της μητέρας όλων μας, δίνει στο λαό μας παρηγοριά και δύναμη για να μπορέσει να προχωρήσει και να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Η Μεγάλη Παναγία φροντίζει για όλους μας και την έχουμε ανάγκη κάθε στιγμή και κάθε φορά που θέλει δύναμη η ψυχή μας», σχολίασε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου π. Τίτος Ταμπακάκης.


Οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει μέρες τώρα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την εορτή.


Τα ξημερώματα της παραμονής της εορτής από τις 6 έως τις 7 τελείται στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φερμαλίνας, δίπλα από την Μεγάλη Παναγία, ειδική Λειτουργία για τους εργαζόμενους που θέλουν να κοινωνήσουν πριν πάνε στις εργασίες τους.


Στις 7 σήμερα το απόγευμα στον Εσπερινό θα χοροστατήσουν ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος.


Στην Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, που θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί, θα λειτουργήσουν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Άνθιμος.
Μετά το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο θα γίνει η περιφορά της εικόνας της Μεγάλης Παναγίας.


«Οι πρόγονοί μας φρόντισαν να μας αφήσουν ένα μεγαλοπρεπή και επιβλητικό ναό, έναν από τους μεγαλύτερους της Κρήτης, ο οποίος από μόνος του είναι κόσμημα και στολίδι και είναι πολύ σημαντική η βοήθεια όλων όσων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ώστε ο ναός αυτός να είναι πάντα όπως πρέπει να είναι, καθαρός και τακτοποιημένος για την χάρη Της», τόνισε ο π. Τίτος, ευχαριστώντας από καρδιάς όλους όσοι βοηθούν και μετέχουν στην χαρά των προετοιμασιών με ελπιδοφόρο και το γεγονός της συμμετοχής αρκετών νέων παιδιών, όπως είπε.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου