www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τέλος στην ταλαιπωρία.

Θα λειτουργήσει τμήμα απονομής συντάξεων στο νομό Λασιθίου είπε μιλώντας με τους εργαζόμενους του ΙΚΑ στο νομό ο διοικητής του Οργανισμού Ροβέρτος Σπυρόπουλος κατά την συνάντηση που έχε μαζί τους χθες στο Υποκατάστημα του Αγίου Νικολάου.
Το θέμα το είχε ζητήσει σε πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που ήθελαν να ετοιμάσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη και που πρέπει να πάνε στην αντίστοιχη υπηρεσία του ΙΚΑ στο Ηράκλειο με ότι ταλαιπωρία και αν αυτό συνεπάγεται.

Ο διοικητής του ΙΚΑ δεν δεσμεύτηκε για το που θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη υπηρεσία όμως στα πλαίσια της καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του νομού δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει άμεσα.

Ο κ. Σπυρόπουλος στην ζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο αμέσως μετά την σύσκεψη με τους εργαζόμενους του ΙΚΑ, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλη Πεπόνη και τον πρόεδρο του συνδέσμου των ξενοδόχων του νομού Μανόλη Βαρκαράκη συζήτησε θέματα που αφορούν τόσο την λειτουργία των υπηρεσιών στην περιοχή όσο και την καλυτέρευση των συνθηκών στην προσφορά υπηρεσιών προς του ασφαλισμένους.


ο διοικητης του ΙΚΑ
Ο ίδιος ζητώντας την βοήθεια του Δήμου στην εύρεση κτιρίου που θα μειώσει τα λειτουργικά έξοδα του ΙΚΑ άκουσε τον Δήμαρχο να λέει ότι υπάρχει αυτό του πρώην ειρηνοδικείου που βρίσκεται και στο κέντρο της πόλης και που σαν μέγεθος σαφώς και πληροί τις ανάγκες στέγασης του ΙΚΑ. «Για εμάς η λειτουργία του ΙΚΑ στην πόλη είναι πολύ πιο σημαντική από την λειτουργία άλλων υπηρεσιών από την στιγμή που έχουμε χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι εξυπηρετούνται καθημερινά από τις υπηρεσίες που το ΙΚΑ προσφέρει» είπε ο κ. Κουνενάκης στον διοικητή του ΙΚΑ. Τα 2/3 των ασφαλισμένων του νομού εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα του Αγίου Νικολάου οπότε σαν υπηρεσία παίζει κομβικό ρόλο για την περιοχή μας η παρουσία του εδώ, είπε ακόμα ο Δήμαρχος.



Σε ότι αφορά το προσωπικό παρόντος και του Πεπόνη είπε πως χρειάζονται 5 με 10 άτομα ακόμα στο υποκατάστημα του Αγίου Νικολάου, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου έκανε αναφορά στο θέμα του πολύιατρείου του ΙΚΑ που έχει παγώσει αλλά και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με τους γιατρούς του ΙΚΑ που ουσιαστικά δεν υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες.

Στο θέμα αυτό είπε ο διοικητής ότι πλέον το ΙΚΑ από το 2014 θα έχει τους δικούς του ιατρούς που θα είναι πιστοποιημένοι και θα ελέγχονται σε όλα τα επίπεδα ακόμα και στο θέμα της χορήγησης πλαστών βεβαιώσεων και χορηγήσεων ποσοστών αναπηρίας και δεν θα εξαρτάται από τον ΕΟΠΥ σε καμία περίπτωση. «είναι κρίμα να έρχονται γιατροί από Ηράκλειο ακόμα και από Αθήνα για να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους ασφαλισμένους εδώ» είπε ο κ. Πεπόνης.

Σε ότι δε αφορά το θέμα του πολύιατρείου το μπαλάκι το πέταξε στον ΕΟΠΥ γνωρίζοντας ο ίδιος ότι έχει περάσει ήδη το έργο από πέντε εργολάβους όμως με δεδομένη την τρικυμία που μαίνεται την περίοδο αυτή στον ΕΟΠΥ ζήτησε από τους τοπικούς παράγοντες ακόμα λίγη υπομονή βάζοντας σαν σημείο αναφοράς μετά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου