www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Οι προσλήψεις καθυστερούν, ορατό το ενδεχόμενο να φύγουν και άλλα παιδιά απο τους παιδικούς σταθμούς Αγίου Νικολάου.

Με πολύ αργούς ρυθμούς που φτάνουν στο σημείο της ακινησίας εξελίσσονται οι ενέργειες για την πρόσληψη των 8 ατόμων που έχει ζητήσει ο Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. για τις ενίσχυση του, ενώ παράλληλα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εργαζόμενων και η μετακίνηση βρεφονηπιοκόμων δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Το θέμα το οποίο και προσωπικά ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης προσπάθησε να τρέξει στην κατ ιδίαν συνάντησης του με τον Υπουργό Γιάννη Μιχελάκη, και με τις ενέργειες που πρέπει να είχαν γίνει από τις υπηρεσίες του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. να έχουν ολοκληρωθεί για την ενίσχυση του με εργαζόμενους μέσω του ΕΣΠΑ, το θέμα έχει σταματήσει ανάμεσα στα δυσκίνητα γρανάζια της λειτουργίας των υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών των υπουργείων.

 «Αν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου των Εσωτερικών μας είχαν δεσμευτεί ότι η διαδικασία θα τελείωνε σύντομα, μάθαμε και αυτό με δυσκολία στην επικοινωνίας μας ότι ναι μεν έχει φύγει ο φάκελος από το συγκεκριμένο υπουργείο όμως θα απαιτηθεί ένας μήνας ώστε να μπουν οι υπογραφές από τα άλλα δύο υπουργεία ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των προσλήψεων. Είναι πραγματικά καταστάσεις ανεξήγητες να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση από την στιγμή μάλιστα που σαν οργανισμός έχουμε τα χρήματα για να προσλάβουμε προσωπικό όμως και πάλι δεν μας το επιτρέπουν.» σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλης Αικατερινάκης.

 Το Δ.Σ του συλλόγου των γονέων των παιδικών σταθμών είχε το μεσημέρι χθες έκτακτη συνάντηση με τον ίδιο και την διευθύντρια του ΟΚΥΔΑΝ Λέτα Τσάκωνα για το ίδιο θέμα από την στιγμή που διαπιστώνεται καθυστέρηση η οποία αν συνεχιστεί θα οδηγήσει και άλλα παιδιά εκτός των παιδικών σταθμών του Δήμου.

Έως τέλος του μήνα που διανύουμε όλα θα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης των 8 ατόμων, με τα νέα δεδομένα οι προσλήψεις πλέον πάνε για αρχές Φεβρουαρίου περίοδο που θα έχουν φύγει και οι δίμηνες που τώρα έχουν προσληφθεί. Έτσι είναι πολύ πιθανό εάν δεν τρέξουν οι διαδικασίες να φύγουν και άλλα παιδιά από τους παιδικούς ενώ όλοι έως τώρα ήταν σίγουροι ότι θα επέστρεφαν και τα παιδιά που έχουν φύγει πριν από 45 μέρες.

Στην συνάντηση με τους γονείς συζητήθηκαν τρόποι που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την κατάσταση με το Δ.Σ του συλλόγου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των φορέων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά και άλλων λύσεων προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα στο σχολικό περιβάλλον των παιδικών σταθμών.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου